Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2016, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podnesene krivične prijave protiv Bogdanića

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka /SDS/ podnijela je tri krivične prijave banjalučkom Okružnom tužilaštvu protiv ministra zdravlja Republike Srpske Dragana Bogdanića, izjavio je danas predsjednik Odbora SDS-a za zdravstvo i socijalnu politiku Milan Miličević.

Miličević je rekao novinarima u Banjaluci da se prva prijava odnosi na sukob interesa koji je, kako je naveo, Bogdanić počinio dok je kao ministar ujedno bio i predsjednik Upravnog odbora "Banje Vrućice", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koja ima značajne transakcije sa Fondom zdravstvenog osiguranja.

On je naveo da se druga prijava odnosi na negativan revizorski izvještaj Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite za 2014. godinu, a treća na davanje garancije od 12 miliona KM bez odobrenja Narodne skupštine Srpske na ugovor sa firmom "Lindner".

Miličević je rekao da mjere koje Bogdanić predlaže, a odnose se na smanjenje broja bolničkih dana, smanjenje slanja pacijenata na laboratorijske, CT i druge pretrage predstavljaju smanjenje prava i usluga za pacijente, ali i prava za zdravstvene radnike koji se time "svode da rade kao u tridesetim godinama prošlog vijeka".

On je naveo da će Odbor SDS-a za zdravstvo uskoro izaći sa prijedlogom svoje strategije za zdravstvo Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bogdanić: Miličević prijavama pritišće pravosuđe

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2016

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić rekao je da predsjednik Odbora za zdravstvo SDS-a Milan Miličević svojim navodima da su protiv Bogdanića podnesene tri krivične prijave, čini pritisak na pravosudne institucije..."Sve su te teme davno okončane. Svako ima pravo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.