Podmetanje klipova

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2016, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podmetanje klipova

"Srbi po tradiciji poštuju neprijatelja; to ohrabruje našu vladu." I, evo, zato, nama Bajdena u Beogradu da nam oprosti što nas je bombardovao, a mi da mu se izvinimo što smo preživeli. I zašto bi, onda, a u duhu te lepe srpske tradicije, to poštovanje neprijatelja koji nas tuče, bilo štetno i politički nekorektno kada, ionako, Amerika "svoju sliku o nama smešta u mrtvu prirodu", kako bi rekao aforista.

Ova opaska o "mrtvoj prirodi" ne samo da ne odgovara materijalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << istini, nego je defetizam i podvala onih koji ne vide da Srbija "svakim danom, u svakom pogledu, sve više napreduje", a defetista bi ovde još dodao da smo se "toliko navikli na laži (kao što je ova) da nam istina izgleda kao izdaja nacionalnih interesa".

Bože, šta sve unutrašnji neprijatelji, domaći malodušnici i agenti spoljne agenture, nisu u stanju da izmisle? Propovedaju - naravno, bez pokrića - kako, recimo, u Srbiji "ne radi milion ljudi, ne računajući nezaposlene"! Govore još da je kod nas On zaveo takvu medijsku strahovladu da u Srbiji još jedino "tarabe spasavaju slobodu štampe".

Pri tome, niko od ovih defetista i - zašto ne reći - narodnih neprijatelja - da kaže kako je ovo gola neistina i da, naprotiv, kod nas u Srbiji, kao nigde u svetu - i kad god zatreba - čak i "kordon policije izlazi u susret građanima" - (naravno u punoj ratnoj opremi). I da nam, pod Njegovim mudrim rukovodstvom, ne samo da cvetaju svi cvetovi, nego da mi - Bože podrži nam Ga - "možemo još i bolje, samo ne znamo da li će dno izdržati".

Došlo je, Srbijo, krajnje vreme da se svi što pre probudimo i da ne nasedamo defetizmu tipa "I kod nas bi dva i dva bilo četiri, samo kad bismo imali dva i dva". I da, ujedinjeni, ignorišemo propoved mrskog domaćeg neprijatelja koji nam, na primer, govori kako nam je loše; kako će nam biti još gore i kako u Srbiji "dinar i evro žive u protivprirodnom bludu". Kako će, ako Srbija ikada uđe u EU, "tamo da je dočeka pola Srba". I kako je, najzad, u Srbiji zavladala tolika sloboda štampe, misli i govora da "čak ni glas razuma niko ne prisluškuje", itd...

Pa i to im sve nije dosta! Ima i takvih koji bagatelišu naš neviđeni procvat i - posebno - ljubav do ekstaze prema Americi, (vidi nežni zagrljaj sa Bajdenom u Beogradu). Nigde domaći neprijatelji ne pominju, primerice, kako se jedan domaći divezant pojavio usred Terazija u Beogradu, da uzvikne: "Kolumbo, jebem te radoznalog" i "Demokratijo, kud baš nas nađe!"

Drugima, pak, smeta naš trijumfalni marš - što dalje od Rusije, što bliže EU, pa na sva zvona zapomažu da "EU nema alternativu i još mnogo toga". A jedan agent defetizma proriče čak da ćemo od Brisela dobiti taj čarobni datum "kad popravimo jedinicu iz nacionalne istorije".

Treći tabor defetista, ubačen iz stranih agentura, otišao je još dalje u širenju malodušja: Po njemu je "Kosovo deo Srbije sa kojim još nismo uspostavili dobrosusedske odnose".

Pa čekam da me Cezar proglasi "ološem" zato što glasam za dijagnozu bolesti: "Postavili smo ih na čelo, pa sada ne znamo gde nam je glava."

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.