Podignute rampe na Horgošu 2

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2015, 04:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignute rampe na Horgošu 2

Renovirani stari granični prelaz Horgoš, između Srbije i Mađarske, ponovo je u petak pušten u rad. Prelaz Horgoš 2 bio je zatvoren pre šest godina i kompletna oprema je tada razmontirana.

Međutim, zbog ogromnih gužvi koje se na granici Srbije i Mađarske svake godine stvaraju, dve zemlje su obnovile i reaktivirale dodatni granični prelaz.

Novi-stari granični prelaz se nalazi u neposrednoj blizini postojećeg prelaza na Horgošu, a za saobraćaj će biti otvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svakoga dana od sedam ujutro do 19 sati, a rezervisan je isključivo za putnički saobraćaj.

Prelaz "orgoš-Reske 2 svečano su otvorili prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Ministar Dačić je poželeo da Srbija i Mađarska brzo dođu u situaciju da im više ne budu potrebne ni ograde, ni granični prelazi, ni granična policija, ocenivši da put do Brisela vodi preko regionalne saradnje.

- Otvaramo ovaj prelaz sa željom da se što pre zatvori - rekao je Dačić.

Prema Sporazumu između Vlada Srbije i Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju potpisanom krajem januara 2012. godine, bilo je predviđeno otvaranje dva granična prelaza: Bački Vinogradi - Ašothalom i stari Horgoš - Reske, što je sada do kraja realizovano.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.