Počinje gasifikacija opštine Bela Crkva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2012, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje gasifikacija opštine Bela Crkva

BELA CRKVA -

Direktor investicija u "Srbijagasu" Jovica Budimir otvorio je danas radove na gasifikaciji opštine Bela Crkva i poručio da će projekat vredan 8,5 miliona evra obuhvatiti i 14 naselja u opštini, a da se završetak radova očekuje u decembru 2013. godine.

Budimir je precizirao da je to prva faza radova, koji će do kraja godine obuhvatiti izgradnju mreže srednjeg pritiska u samoj Beloj Crkvi. U narednoj godini, dodao je, predviđena je i izgradnja gasovoda visokog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pritiska, čiji se završetak očekuje do kraja godine.

"Izgradnjom gasovoda biće obuhvaćeno oko 7.000 domaćinstava, odnosno svi građani će imati mogućnost da koriste gas. Takva je naša politika", poručio je Budimir i precizirao da nema nikakve naznake o promeni ugovora.

Predsednik opštine Bela Crkva Stanko Petrović ocenio je ovaj dan kao istorijski, za ovaj deo Srbije, naglasivši da se isplatilo višedecenijsko čekanje na gasovod.

"Danas otvaramo jednu od najvrednijih investicija u Beloj Crkvi, a gasifikacija se očekuje do kraja 2013. godine, kada će se naši građani i naša industrija priključiti na gasovod", naveo je čelnik opštine, zahvalivši "Srbijagasu" i njihovim strateškim partnerima.

Vlasnik firme koja izvodi radove "Promont", Milenko Cicmil, podsetio je da ih ugovor obavezuje, da poslove koje su preuzeli, završe u naselju Bela Crkva do kraja godine.

"Nadam se da će tako i biti i verujem da će se steći uslovi da u narednoj godini uđemo i u prigradska naselja. Do sada smo sve odrađivali prema dogovoru i planu", naveo je Cicmil, precizirajući da će na radovima biti angažovano između 50 i 70 radnika, tokom narednih 15 meseci i da je u Beloj Crkvi dužina gasne mreže, oko 150 kilometara.

Ugovor o gasifikaciji opštine Bela Crkva potpisan je 19. juna i njime je precizirana izgradnja 35 kilometara mreže visokog pritiska, 50 kilometara srednjeg, sedam kilometara niskog pritiska i 155 kilometara distributivne mreže.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.