Početak gradnje jeftinih stanova u martu

Izvor: RTS, 31.Jan.2010, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak gradnje jeftinih stanova u martu

Izgradnja 10.000 jeftinih stanova u Srbiji počeće u martu, rekao ministar Milutin Mrkonjić. Za tu namenu izdvojena su sredstva iz državnog budžeta u vrednosti od dve milijarde dinara, naglasio Mrkonjić.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je izjavio da će izgradnja 10.000 jeftinih stanova u Srbiji početi u martu i da su za tu namenu izdvojena sredstva državnog budžeta u vrednosti od dve milijarde dinara.

Mrkonjić je rekao Tanjugu da će se jeftini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stanovi graditi, između ostalog, i na zemljištu koje pripada Vojsci Srbije.

Ministar je istakao da je od više hiljada stanova započetih posle NATO bombardovanja 1999. godine, u okviru realizacije državnog programa za izgradnju jeftinih stambenih jedinica, završeno preko 2.000 u Nišu, Novom Sadu, Valjevu, Vranju i nekim drugim gradovima.

Prema njegovim rečima, ti stanovi će uskoro dobiti vlasnike, a u toku su i pregovori sa zainteresovanim stranama, među kojima su i vojska i policija.

Vlada Srbije je 21. januara usvojila Uredbu o finasiranju izgradnje 10.000 jeftinih stanova u 2010. godini, kojom su utvrđene maksimalne cene kvadrata po zonama.

U Beogradu će kvadrat u drugoj zoni koštati 1.595 evra, u trećoj zoni 1.290 evra i četvrtoj 945 evra, dok će u ostalim zonama cena kvadrata u glavnom gradu biti 895 evra. U prvoj i ekstra zoni se neće graditi. 

U Novom Sadu cena kvadrata u prvoj zoni biće 1.100 evra, drugoj 895 evra, u Nišu i Kragujevcu prva zona će koštati 900 evra, druga 695 evra, a za stanove izgrađene u objektima na teritoriji ostalih gradova i opština u Srbiji cena kvadrata će biti 695 evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić: Jeftini stanovi od marta

Izvor: Radio 021, 31.Jan.2010

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da će izgradnja 10.000 jeftinih stanova u Srbiji početi u martu i da su za tu namenu izdvojena sredstva državnog budžeta u vrednosti od dve milijarde dinara.

Nastavak na Radio 021...

Mrkonjić: Izgradnja jefitnih stanova počinje u martu

Izvor: SrbijaNet.rs, 31.Jan.2010

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je danas izjavio da će izgradnja 10.000 jeftinih stanova u Srbiji početi u martu i da su za tu namenu izdvojena sredstva državnog budžeta u vrednosti dve miljarde dinara. Mrkonjić je rekao Tanjugu da će

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.