Počela raspodela studentskih mesta za brucoše

Izvor: Blic, 27.Sep.2013, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela raspodela studentskih mesta za brucoše

Brucoška raspodela mesta za devojke završena je danas u Studentskom domu Karaburma, a najbolje rangiranim studentkinjama ključeve od soba je uručio ministar prosvete, nauke i tehnloškog razvoja prof. dr Tomislav Jovanović.

Ključeve od soba danas je dobilo 619 devojaka, a raspodela za 379 mladića zakazana je za sutra.

Direktor Studentskog centra Beograd Milovan Petrović rekao je da je ove godine za smeštaj u domu konkurisalo 2.355 brucoša, ali da je dom dobilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 998 sa najboljim prosekom iz srednje škole.

"Imali smo 384 devojke i 161 mladića sa prosečnom ocenom 5.00. Poslednja na listi među devojkama koja je dobila mesto u domu imala je prosek iz srednje škole 4.88, dok kod mladića 4.77", naglasio je Petrović.

Ministar prosvete uručio je ključeve od soba za pet najbolje rangiranih studentkinja : Marinki Cinkovski, Andrijani Ilić, Aleksandri Radović i sestrama Katarini i Aleksandri Đurđić.

On je studentima poručio da od 1. oktobra za njih počinje novi život, ali da ne žure da isprobaju sve čari velegrada, jer za to ima vremena i da se potrude da studije završe u roku i da svojim radom vrate uloženo i državi i roditeljima.

"Vi ste sadašnjost i budućnost ove zemlje", poručio je ministar studentima.

Poslednji rok za useljenje brucoša u domove je 4. oktobar, ukliko se do tada ne usele gube pravo na smeštaj.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Raspodela soba u domovima brucošima

Izvor: B92, 27.Sep.2013

Beograd -- Brucoška raspodela mesta za devojke završena je u Studentskom domu Karaburma. Najbolje rangiranim studentkinjama ključeve od soba uručio ministar prosvete...Ključeve od soba danas je dobilo 619 devojaka, a raspodela za 379 mladića zakazana je za sutra...Direktor Studentskog centra Beograd...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.