Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela inauguracija Vučića, pristižu svjetski zvaničnici

BEOGRAD - Ceremonija povodom inauguracije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića počela je u 18 sati, a zvanice se okupljaju ispred Palate Srbija.

Novoizabrani prvi čovjek države od 18.30 prima visokopozicionirane zvanice, sa kojima se rukuje i prima čestitke.

Zbog velikog broja zvanica na tom spisku nije izvjesno kada će se sve to završiti, a planirano je da u 19.30 bude organizovano zajedničko fotografisanje.

Poslije toga bi trebalo da uslijedi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kulturnoumetnički program, koji će zatvoriti "srpsko kolo".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tu dužnost preuzeo je polaganjem zakletve 31. maja, a večeras su tim povodom na prijem došli lideri i zvaničnici zemalja regiona, Evrope i svijeta, uključujući predstavnici SAD, Ruske federacije, Kine...kao i međunarodnih organizacija među kojima UN, EU, NATO, ODKB...

Program za kako je najavljeno, više hiljada zvanica biće održan u svim dijelovima Palate Srbija.

Kako se predviđa u programu, Dječji hor će na samom početku izvesti Himnu Bože pravde, zatim slijedi govor Predsjednika, a potom i izvođenje pjesme "Ovo je Srbija".

Planirano je obraćanje predsednika Srbije.

Nastupiće ansambli Vrelo, KUD Kolo i Una saga serbica, nakon kojih će nastupiti trubači Dejana Petrovića.

Svečanost će biti upriličena u svim dijelovima Palate Srbija, a neposredno pred kraj predviđen je obilazak svih salona tog zdanja u kojima će tematski biti predstavljene ljepota i istorija određenih regija Srbije - Južne, Istočne, Centralne i Zapadne, zatim Vojvodine i KiM, kao i Raške oblasti i Beograda.

Posebno se izdvaja dio koji će biti namijenjen predstavljanju Inovacija i moderne tehnologije.

Zvanice će moći da se kreću po cijeloj zgradi, a svi dijelovi Palate su za tu priliku posebno prilagođeni.

Zbog dolaska velikog broja stranih zvaničnika ulice oko "Palate Srbija" su zatvorene glavne saobraćajnice, ali u gradu nema većih gužvi, javili su ranije reporteri B92.

U okviru programa ceremonije "Palata Srbija" je pretvorena u veliki muzej srpske istorije.

Tokom dana Vučić je obavio niz bilateralnih sastanaka, a najviše reakcija je izazvao susret sa hrvatskom koleginicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Za razliku od nje, ceremoniji neće prisustvovati slovenački predsjednik Borut Pahor, koji se zbog obaveza vratio u Ljubljanu, ali će Vučiću čestitati uglavnom svi lideri zemalja iz regiona, uključujući i članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović, kao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Na inauguraciji ministri, patrijarh, gosti iz inostranstva

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2017

BEOGRAD - Ceremonija povodom inauguracije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića počela je u 18 sati, a zvanice se okupljaju ispred Palate Srbija...Među brojnim domaćim i stranim zvaničnicima su i premijer Mađarske Viktor Orban, bivši njemački kancelar Gerhard Šreder, potpredsjednik vlade Ruske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.