Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Apr.2012, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici u Maliju proglasili nezavisnost

Pobunjenička grupa u sjevernom Maliju proglasila je nezavisnost regiona Azavad, koji je zauzela krajem prošlog mjeseca. Nacionalni pokret za oslobođenje Azavada (MNLA) objavio je ovo saopštenje na svom vebsajtu, uz napomenu da će poštovati granice drugih država, javio je BBC. Ovo je jedna od dvije grupe koja je učvrstila pozicije nakon zbacivanja vlade. Vođe puča preuzele su vlast nakon protesta zbog neuspjeha vlade da suzbije pobunu. U međuvremenu, grupa Amnesty International ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobunjenička grupa proglasila nezavisnost regiona Azavad

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2012

BAMAKO – Pobunjenička grupa u sjevernom Maliju proglasila je nezavisnost regiona Azavad, koji je zauzela krajem prošlog mjeseca.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Tuarezi proglasili nezavisnost severnog Malija

Izvor: Blic, 06.Apr.2012

Bamako - Pobunjenička organizacija Nacionalni pokret za oslobodjenje Azavada (MNLA) u Maliju, koju čine nomadska plemena Tuarezi, proglasila je danas "nezavisnost Azavada". ..To je objavljeno u saopštenju na njihovom veb sajtu, ali i na televiziji "Frans 24" gde je portparol Mosa Ag Ataher rekao:...

Nastavak na Blic...

Tuarezi proglasili nezavisnost severnog Malija

Izvor: Radio 021, 06.Apr.2012

Pobunjenička organizacija Nacionalni pokret za oslobođenje Azavada u Maliju, koju čine nomadska plemena Tuarezi, proglasila je danas "nezavisnost Azavada".

Nastavak na Radio 021...

Tuarezi proglasili nezavisnost severnog Malija

Izvor: Deutsche Welle, 06.Apr.2012

Nacionalni pokret za oslobođenje Azavada, pobunjenička grupa Tuarega u Maliju koja je osvojila tri najveća grada na severu zemlje, saopštio je da je obustavio vojne operacije, i proglasio „nezavisnost Azavada“.

Nastavak na Deutsche Welle...

Tuarezi proglasili nezavisnost koju niko ne priznaje

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2012

BAMAKO - Pobunjenička organizacija Nacionalni pokret za oslobođenje Azavada (MNLA) u Maliju, koju čine nomadska plemena Tuarezi, proglasila je danas "nezavisnost Azavada".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.