Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2017, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plovili Neretvom sa natpisom "Za dom spremni", interevenisala policija

SPLIT - Splitski HOS-ovci i njihovi prijatelji plovili su danas Neretvom noseći zastavu sa natpisom "Za dom spremni", zbog čega je intervenisala i policija, prenosi Index.hr.

Portal dodaje da je zbog toga prekršajno sankcionisan šef splitsko-dalmatinske Hrvatske stranke prava Ivica Vladav Ðovani.

"Ja sam ostao doslijedan sebi i ja se ove zastave ne sramim. Stavili smo je na našu lađu kojom smo pratili i bodrili ekipu Crnog puta koja je i pobjedila. Odjednom se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << stvorila policijska riječna flotila, četiri broda okružila su našu lađu i zatražili da predamo zastavu koja je zaplijenjena kao dokazni materijal u postupku. Svakako ću se žaliti višem sudu", kazao je Vladav.

Kako se navodi, posljednja intervencija policije zbog HOS-ovaca zabilježena je na proslavi "Oluje" u Kninu prošle nedjelje, kada je policija privela ratnog komandanta Marka Skeju i još nekoliko bivših članova HOS-a zbog uzvikivanja "Za dom spremni".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

NOVI USTAŠKI SKANDAL U HRVATSKOJ Plovili Neretvom sa natpisom "Za dom spremni"

Izvor: Blic, 12.Avg.2017

Splitski HOS-ovci i njihovi prijatelji plovili su danas Neretvom noseći zastavu sa natpisom "Za dom spremni", zbog čega je intervenisala i policija, prenosi Index.hr...#Metković: Počeo jubilarni 20. #Maratonlađa. Sa starta krenulo 30 ekipa. Pobjeda donosi prestiž u neretvanskom kraju. #N1info pic.twitter.com/VIoazqT02k..Portal...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.