Planinari poginuli u švajcarskim Alpima

Izvor: RTS, 03.Jul.2012, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planinari poginuli u švajcarskim Alpima

Prilikom penjanja na vrh Laginhorn, u švajcarskim Alpima, poginulo pet planinara koji su pali sa visine od nekoliko stotina metara, saopštila švajcarska policija.

Pet stranih planinara poginulo je u švajcarskim Alpima kada su, prilikom penjanja na vrh Laginhorn, pali sa visine od nekoliko stotina metara, saopštila je švajcarska policija.

Nesreća se dogodila oko 13 časova po lokalnom vremenu.

"Svi su poginuli na licu mesta. Uzrok još nije utvrđen", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navedeno je u saopštenju policije južnog švajcarskog kantona Vale.

Uzbunu je digao šesti član grupe planinara koji se zaustavio pre vrha kada je osetio da mu nije dobro, prenosi AP.

Policija je navela da su planinari strani državljani, ali da još nije završena njihova formalna identifikacija.

Laginhorn je visok 4.010 metara i nalazi se na jugozapadu Švajcarske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pet planinara poginulo u švajcarskim Alpima

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2012

BERN - Pet stranih planinara poginulo je danas u švajcarskim Alpima kada su prilikom penjanja na vrh Laginhorn pali sa visine od nekoliko stotina metara, saopštila je švajcarska policija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pet planinara poginulo u švajcarskim Alpima

Izvor: Blic, 03.Jul.2012

Pet stranih planinara poginulo je danas u švajcarskim Alpima kada su prilikom penjanja na vrh Laginhorn pali sa visine od nekoliko stotina metara, saopštila je švajcarska policija. ..Nesreća se dogodila oko 13 časova po lokalnom vremenu...- Svi su poginuli na licu mesta. Uzrok još nije utvrđen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.