Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Maj.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plakati protiv rehabilitacije Draže Mihailovića u Novom Sadu

Plakati upereni protiv nedavno rehabilitovanog vođe četničkog Ravnogorskog pokreta Dragoljuba Mihailovića osvanuli su na više lokacija u Novom Sadu, piše 021.rs.

Na plakatima piše "Nacistički sluga, ratni zločinac, Draža Mihajlović sramota Srbije!", a glava vođe ravnogoraca u Drugom svjetskom ratu je precrtana crvenim znakom.

Nije poznato ko je lijepio plakate, ali kako su se slični i ranije pojavljivali prilikom akcija raznih antifašističkih organizacija iz Srbije, može se naslutiti da su neki antifašistički nastrojeni građani odgovorni za lijepljenje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Plakati protiv Draže

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2015

PLAKATI s porukom uperenom protiv nedavno rehabilitovanog vođe Ravnogorskog pokreta Dragoljuba Draže Mihailovića osvanuli su u noći između srede i četvrtka na više lokacija u Novom Sadu. Na plakatima je poruka: "Nacistički sluga, ratni zločinac, Draža Mihailović sramota Srbije!", a glava vođe...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.