Pištalov roman nominovan za National Book Award

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2015, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pištalov roman nominovan za "National Book Award"

Roman Vladimira Pištala "Tesla, portret među maskama" nominovan je za američku književnu nagradu "National Book Award", jednu od najuglednijih i najstarijih američkih književnih nagrada, koju je Američko udruženje knjižara ustanovilo 1936.

Kako navodi Pištalov zrenjaninski izdavač "Agora", roman je doživeo zapažen uspeh u Americi, promovisan je u Njujorku, Bostonu, Čikagu, Vašingtonu i nizu drugih univerzitetskih centara.

Nakon što je prvo izdanje romana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prodato za nešto više od dva meseca, Pištalov američki izdavač " Graywolf Press " je odštampao drugo izdanje.

Pištalov roman preveli su Bogdan Rakić i Džon Džefris. U izdanju Graywold Press -a izašao je iz štampe 6. januara.

Roman je i u Srbiji ostvario veliki uspeh - nakon NIN-ove nagrade i Nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, već šest godina jedna je od najprodavanijih knjiga na našem tržištu, ušla je u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, objavljena sa uspehom u svim bivšim jugoslovenskim republikama, a američko izdanje je 11 prevod ove knjige na neki od stranih jezika.

Objavljen je i kao zvučna knjiga koju je pročitao glumac Petar Božović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.