Petnica na tihom hodu

Izvor: Blic, 09.Apr.2013, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnica na "tihom hodu"

Istraživačka stanica "Petnica" (ISP) najavila je danas da će aprila i maja morati da smanji aktivnost zbog nedostaka novca.

Ta ustanova za rad s mladim talentima saopštila je da su završeni zimski seminari za srednjoškolce tokom kojih je skoro 1.000 đaka radilo sa stručnjacima koji se bave istraživačkim radom.

Tokom 30 godina, od osnivanja ISP, sredstva za rad te ustanove obezbedjivalo je Ministarstvo nauke Srbije, ali je to "ukinuto bez najave" posle spajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tog ministartsva i Ministarstva prosvete. Srbije, navela je Istraživačka stanica i ukazala na "nespremnost Ministarstva prosvete i nauke da obezbedi troškove održavanja novoizgradjenih objekata u 'Petnici' ".

Tokom maja u ISP će biti programi za studente, i programi koji se

realizuju kroz neposrednu saradnju sa školama. Danas je takođe saopšteno da se do 15. maja zainteresovani učenici osmih razreda osnovnih škola mogu prijaviti za učešće u Letnjojnaučnoj školi (LNŠ) u "Petnici", od 8. do 21. septembra. Cilj tog multidisciplinarnog programa je upućivanje osnovaca u osnovne metode nauke i istraživanja.

Od 1982. godine kada je osnovana Istraživačka stanica "Petnica",

njene programe je pohadjalo 250.000 djaka i studenata iz zemlje i

inostranstva, i nekoliko hiljada nastavnika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za Petnicu polako nestaje para

Izvor: B92, 09.Apr.2013

Istraživačka stanica "Petnica" (ISP) najavila je danas da će tokom aprila i maja morati da smanji aktivnost zbog nedostaka novca...Ta ustanova za rad s mladim talentima saopštila je da su završeni zimski seminari za srednjoškolce tokom kojih je skoro 1.000 đaka radilo sa stručnjacima koji se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.