Pet tona pomoći Obrenovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet tona pomoći Obrenovcu

Volonteri humanitarne organizacija "28. jun" u saradnji sa Crvenim krstom ponovo su isporučili pomoć najugroženijim građanima Obrenovca.

Donirana pomoć u vidu hrane za bebe, pelena, sredstava za higijenu, vode i prve pomoći ovog puta je teža od pet tona, saopštila je organizacija "28. jun".

Inicijativa mladih koji su osnovali ovu humanitarnu organizaciju se pokazala kao uspešna, pa je tako sakupljeno više od 200 tona pomoći vredne oko 1,5 miliona dolara, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stiže u Srbiju deo po deo.

Za dve nedelje stiže i preostala pomoć od 50 tona iz Čikaga i Toronta.

"U narednom periodu ćemo pokušati da se fokusiramo na novčane donacije kako bi mogli da finansiramo prevoz ostatka pomoći, pa tako molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu u tome", rekao je predsednik te organizacije Filip Filipi.

Volonteri će naredne nedelje odneti pomoć manastiru Sveta Petka u Paraćinu, gde monahinje brinu o devedesetak devojčica ometenih u razvoju, koje svoje detinjstvo provode u domu u okviru manastira.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pomoć za najugroženije u Obrenovcu

Izvor: B92, 09.Avg.2014

Beograd -- Volonteri humanitarne organizacije "28.Jun" u saradnji sa Crvenim krstom isporučili su danas humanitarnu pomoć najugroženijim gradjanima Obrenovca. ..Donirana pomoć u vidu u hrane za bebe, pelena, sredstava za higijenu, vode i prve pomoći, iznosila je više od pet tona...Kako je navedeno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.