Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2017, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens: Hrabrost Crne Gore u fazi ruskog pritiska nadahnjuje svijet

PODGORICA - Američki potpredsjednik Majk Pens izjavio je u Podgorici da Crna Gora ima vodeću ulogu u odbrani stabilnosti i bezbjednosti regiona Zapadnog Balkana.

"Zahvaljujem vam na tome što ste domaćin sutrašnjeg Samita Jadranske povelje i na vodećoj ulozi koju Crna Gora ima u odbrani stabilnosti i bezbjednosti Zapadnog Balkana. Vaša hrabrost, posebno u fazi ruskog pritiska nadahnjuje svijet i ja vam čestitam na tome", rekao je Pens juče na večeri koju je u njegovu čast >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << priredio kao domaćin crnogorski premijer Duško Marković u Vili Gorica.

Pens je dodao da čestitke na članstvu Crne Gore u NATO pokazuju da SAD cijene snažno savezništvo i prijateljstvo.

On je rekao da prenosi pozdrave američkog predsjednika Donalda Trampa.

"Ovo je opipljiv znak naše posvećenosti Crnoj Gori kao najnovijoj članici NATO...Uvjeravam vas da sam ovde kao dokaz činjenice da Amerika nema male partnere već samo ima snažne partnere. I vjerujem da je moje prisustvo ovde danas samo prvi korak", rekao je Pens.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da veoma cijeni tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i SAD.

"Sa ponosnom govorim da je Crna Gora članica NATO-a i da je naš saveznik jači nego ikad. Predsjednik Donald Tramp je kazao kako dijelimo zajedničke vrijednosti i mi od njih nikad nećemo odustati. Ojačavajući ove vrijednosti mi ćemo naše partnerstvo učiniti još većim", poručio je u zdravici Vujanović.

Pens je najviši američki zvaničnik koji je doputovao u Crnu Goru u posljednjih 100 godina od kada su dvije države uspostavile diplomatske odnose.

On će sutra u Podgorici učestvovati u radu Samita Jadranske povelje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pens: Crna Gora ima vodeću ulogu u odbrani stabilnosti i bezbednosti zapadnog Balkana

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2017

Američki potpredsednik Majk Pens izjavio je u Podgorici da Crna Gora ima vodeću ulogu u odbrani stabilnosti i bezbednosti regiona zapadnog Balkana.. . „Zahvaljujem vam na tome što ste domaćin sutrašnjeg Samita Jadranske povelje i na vodećoj ulozi koju Crna Gora ima u odbrani stabilnosti i...

Nastavak na Vostok.rs...

Marković: Želimo da danas sa ovog mesta gledamo u budućnost

Izvor: Beta Video, 02.Avg.2017

PODGORICA - Crnogorski premijer Duško Marković rekao je da je ulazak Crne Gore dobra vest koja za region ima dugoročan pozitivan efekat ali i da će Crna Gora nastaviti reforme. ``Mi u Crnoj Gori ne zaboravljamo da imamo posla kod kuće i nastavićemo sa reformskim procesima``, kazao je Marković...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.