Paunović: Orlići - moj najveći uspeh

Izvor: Mondo, 29.Jul.2014, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paunović: "Orlići" - moj najveći uspeh

"Orlići" su imali priliku da ostvare trijumf u regularnom delu igre, ali su ipak u finale otišli Portugalci, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca - 0:0 (4:3).Selektor omladinske selekcije Srbije istakao posle poraza u polufinalu EP da je izuzetno ponosan na uspeh svojih izabranika i da su mu priredili najlepÅ¡e trenutke u karijeri.

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović izjavio je da nije nezadovoljan posle eliminacije svojih izabranika od Portugala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u polufinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj, naprotiv.

"Orlići" su imali priliku da ostvare trijumf u regularnom delu igre, ali su ipak u finale otišli Portugalci, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca - 0:0 (4:3).

Potvrda da je Portugalu to bio prvi remi na šampionatu, posle devet pobeda, dovoljno govori o koliko kvalitetnom protivniku se radi.

"Prezadovoljan sam odnosom mojih igrača prema obavezama i načinu igre na celom Evropskom prvenstvu. Ovo je nešto najlepše što mi se desilo u fudbalu, a mnogo toga sam prošao u igračkoj karijeri. Momci su bili sjajni, zahvaljujem im se za sve što su uradili tokom celog ciklusa. Verujem da javnost u Srbiji može da bude ponosna na njihove igre. Nismo uspeli protiv odličnih Portugalaca. Utakmica je bila izjednačena, a oba tima su se smenjivala u posedu lopte. Nakon penal ruleta, smogli smo snage da čestitamo protivniku", izjavio je Paunović.

Selektor "orlića" smatra da je ispunjen važan cilj - napravljena je baza za budućnost.

"Napravili smo mnogo, prvi put u istoriji Srbije smo se plasirali na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. Napravili smo model, koji treba slediti. Prevashodni cilja u mlađim selekcijama je stvaranje igrača za A nacionalni tim, a ovi igrači, sastavljena od tri generacije (1995,1996,1997) su na pravom putu da to i postanu. Imali smo veliku podršku direktora, ali i celog Fudbalskog saveza Srbije".

Predrag Rajković, golman Srbije, koji je bio je junak prošlogodišnjeg polufinala u Litvaniji i to baš protiv protiv Portugala, smatra da je sreća ovog puta bila na drugoj strani.

"Portugalci su ovog puta imali više sreće. Dva puta sam dobro procenio stranu, u koju će izvođači šutirati, ali nisam uspeo da odbranim. Tokom šampionata smo imali puno pehova, ali smo pokazali da imamo snažan mentalitet i bili smo blizu finala. Plasmanom na SP smo ispunili primarni cilj i nadam se još boljim rezultatima na Novom Zelandu sledeće godine", rekao je Rajković, koji je u penal seriji zaustavio jedan udarac.

Mijat Gaćinović nije uspeo da realizuje priliku u finišu regularnog dela utakmice, a zatim je i njegov udarac sa penala završio iznad prečke.

"Nije me hteo gol tokom celog prvenstva. To se videlo i prilikom izvođenja jedanaesterca. Ovog puta su Portugalci imali više sreće od nas i žao mi je što sam ovako završio takmičenje sa mojom generacijom. Izgubili smo na lutriji, ali mi je drago što ćemo ponovo biti zajedno na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, gde ćemo imati šta da pokažemo", istakao je Gaćinović, čija će ekipa igrati na Mundijalu naredne godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.