Paravinja negira da je ubio Antoniju Bilić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2011, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paravinja negira da je ubio Antoniju Bilić

BANJALUKA -

Dragan Paravinja, koji se sumnjiči za ubistvo sedamnaestogodišnje devojke Antonije Bilić iz Drniša u Hravtskoj, sada negira da je počinio to ubistvo, navodeći da je bio primoran da prizna da je to uradio, izjavila danas njegov advokat Milana Bulić.

Bulićeva, koja Paravinju zastupa po službenoj dužnosti, rekla je novinarima na Sokocu da njen branjenik tvrdi da nije ubio Antoniju Bilić, navodeći da je svoj raniji iskaz o priznanju krivice dao pod pritiskom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer su ga policajci u Banja Luci tukli.

Ranije, tokom kriminalističke obrade, u banjalučkom Centru javne bezbednosti, Paravinja je priznao da je ubio Antoniju Bilić, a njeno telo bacio u reku Krku u Hrvatskoj.

Bulićeva je, nakon rasprave održane na sudu u Sokocu, gde je Paravinja optužen za pokušaj silovanja, kazala da ju je on tokom razgovora vođenih u zatvoru informisao da su ga u Banja Luci pretukli te je zbog toga priznao ubistvo maloletne devojke.

"Savetovala sam mu da se javi lekaru u zatvoru 'Kula' i da lekar da svoj nalaz", kazala je, kako prenose lokalni mediji, Bilićeva.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja odbacila je tvrdnje Paravinje da su ga "tukli u Banja Luci".

Šoja je u kratkoj izjavi Tanjugu navela da se "Paravinja u svim dosadašnjim iskazima pokazao neverodostojnim i da je tako i u ovom slučaju".

Paravinja je danas, tokom pretresa u sudu na Sokocu, takođe negirao da je počinio krivično delo silovanja 2002. godine, zbog čega je ovaj sud 2005. godine raspisao poternicu.

Njegovo izručenje traži Hrvatska. O zahtevu Hrvatske Sud BiH će odlučivati u ponedeljak.

Konačnu odluku o njegovom izručenju doneće ministar pravde, nakon što sudski organi donesu odluke o ispunjenju uslova za njegovo izručenje Hrvatskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paravinja negira da je ubio Antoniju Bilić

Izvor: Blic, 06.Jul.2011

BANJALUKA - Dragan Paravinja, koji se sumnjiči za ubistvo sedamnaestogodišnje devojke Antonije Bilić iz Drniša u Hrvatskoj, sada negira da je počinio to ubistvo, navodeći da je bio primoran da prizna da je to uradio, izjavila danas njegov advokat Milana Bulić. ..Bulićeva, koja Paravinju zastupa...

Nastavak na Blic...

Paravinja sada negira ubistvo

Izvor: B92, 07.Jul.2011, 00:15

Banja Luka -- Dragan Paravinja, koji se sumnjiči za ubistvo 17-godišnje Antonije Bilić, sada negira da je počinio to ubistvo, navodeći da je u policiji primoran na priznanje...On navodi da je bio primoran da prizna da je izvršio ubistvo, izjavila njegov advokat Milana Bulić...Bulićeva, koja Paravinju...

Nastavak na B92...

PARAVINJA SAD NEGIRA DA JE UBIO ANTONIJU BILIĆ

Izvor: Kurir, 07.Jul.2011

BANJA LUKA - Dragan Paravinja, koji se sumnjiči za ubistvo sedamnaestogodišnje devojke Antonije Bilić iz Drniša u Hravtskoj, sada negira da je počinio to ubistvo, navodeći da je bio primoran da prizna da je to uradio, izjavila njegov advokat Milana Bulić...Bulićeva, koja Paravinju zastupa po...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.