Papa moli za oproštaj žrtve seksualnog zlostavljanja

Izvor: RTS, 11.Apr.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa moli za oproštaj žrtve seksualnog zlostavljanja

Ljude koje su sveštenici seksualno zlostavljali, papa Franja zamolio za oproštaj i obećao da neće ustuknuti u borbi za zaštitu dece.

"Osećam obavezu da lično zatražim oproštaj za zlo koje su neki sveštenici naneli seksualno zlostavljanoj deci", poručio je papa nakon razgovora sa članovima Međunarodne katoličke kancelarije za zaštitu prava dece.

Crkva je, po njegovim rečima, svesna te štete i neće ustuknuti pred rešavanjem problema i sankcijama koje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako je naveo, moraju biti donete.

Naprotiv, moramo da budemo još stroži, poručio je papa Franja i dodao da "ne sme biti poigravanja sa životima dece", preneo je Radio Vatikan.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Papa Franjo moli za oproštaj

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2014

VATIKAN - Papa Franja zamolio je za oproštaj ljude koje su sveštenici seksualno zlostavljali i obećao da neće ustuknuti u borbi za zaštitu djece.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.