Papa: Krv današnjih mučenika da ujedini hrišćane

Izvor: B92, 04.Jul.2015, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Krv današnjih mučenika da ujedini hrišćane

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja pozvao je vernike da ostave po strani podele u trenutku kada po svetu dolazi do proganjanja i ubijanja hrišćana.

Papa je pred oko 30.000 ljudi na Trgu Svetog Petra rekao da "krv današnjih mučenika" treba da ujedini hrišćane.

Franja je kao primer naveo ubistvo 21 koptskog hiršćanina u Egiptu u februaru ove godine, navodeći da oni koji "mrze Isusa Hrista ubijaju bez pitanja" osobu ako je katolik ili pripada nekoj drugoj hrišćanskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crkvi.

"Ako nas neprijatelj ujedinjuje u smrti, zašto bih nas razjedinjavao u životu? Hrišćani treba da se ujedine bez obzira na različitost izražavanja, putem zajedničkih molitvih i kroz dobrotvorni rad", rekao je papa.

Skupu su prisustvovali predstavnici katoličke, pravoslavne, anglikanske, luteranske i evangelističe crkve.

Italijanski tenor Andrea Bočeli izveo je pesmu "Amazing Grace".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.