Pao dogovor: Murinju nije valjao, Evertonu jeste!

Izvor: Mondo, 30.Jul.2014, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao dogovor: Murinju nije valjao, Evertonu jeste!

Romelu Lukaku otputovao je u Liverpul na medicinske preglede i, verovatno, potpis ugovora sa Evertonom.

Foto: AP Photo/Jon Super

Romelu Lukaku došao je u Čelsi iz Anderlehta sa svega 18 godina kao potencijalna fudbalska senzacija.

Senzacionalan je bio povremeno igrajući prvo kao pozajmljen igrač za Vest Bromvič Albion, a potom i Everton prošle sezone. Za prve je dao 17, za druge 16 golova, dok je za Čelsi, gde je primao platu odigrao ukupno 15 utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i bio bez gola.

Verovalo se da će mu menadžer Žoze Murinjo ove sezone pružiti šansu, ali on jednostavno ne veruje u Belgijanca, koji je kao tinejdžer za Anderleht dao 41 pogodak!

Engleski mediji pišu da je Lukaku (21) u sredu odleteo iz Londona u Liverpul na medicinske preglede i potpis ugovora sa Evertonom, koji će ga Čelsiju platiti celih 25 miliona funti, odnosno 31,5 miliona evra! Lukaku će tako postati najskuplje plaćeni fudbaler Evertona svih vremena.

Tom prilikom, Lukaku je čak opalio "selfi" u avionu, okačio sliku na svoj Twitter nalog, uz komentar: "Vreme da se ispiše novo poglavlje u životu..."

Time to write a new chapter..... pic.twitter.com/1XNjbYXsl4

— R.Lukaku Bolingoli (@RomeluLukaku9) July 30, 2014

Lukaku bi, realno, retko dobijao šansu u konkurenciji novajlije Dijega Koste, povratnika Didijea Drogbe i nikad otpisanog Fernanda Toresa. U planovima menadžera "karamela", Roberta Martineza, Lukaku je bio polazna osnova i zbog toga je klub rešio da na njega potroši ne mali novac, a Lukaku da odabere baš "Gudison park", a ne stadione Volfsburga ili Juventusa.

U ovom transferu najgore je prošao Anderleht, koji je za Lukakua trebalo da dobije 22,6 miliona evra maksimalno, ali gomila klauzula nije aktivirana zbog toga što je napadač nastupio samo četiri puta kao starter na "Stamford bridžu" i što je dve sezone proveo na pozajmicama, pa je tako belgijski klub ostao sa 13,8 miliona evra i određenim procentima od UEFA sredstava solidarnosti.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.