Pančevo: Opomene zbog dugova za odnošenje smeća

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2014, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Opomene zbog dugova za odnošenje smeća

Dvanaest hiljada pančevačkih domaćinstava duguje "Higijeni" za odnošenje smeća bar jedan račun.

U ovom javnom komunalnom preduzeću kažu da su zato bili primorani da pošalju i opomene. "Higijena" beleži u ovoj godini naplatu 80 odsto vrednosti računa upućenih građanima za odnošenje smeća. U planu stoji da bi u toku 2014. godine trebalo da naplate 390 miliona dinara. Ali, kako kažu u ovom javnom komunalnom preduzeću, bar jedan neplaćeni račun ima dvanaest hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << domaćinstava, sedam u kućama, a pet hiljada domaćinstava u zgradama.

- Da bismo demisitifikovali sliku o opomenama, potrebno je da opomene sagledamo kao pozitivno konotiranu potrebu. Na taj način korisnici usluga se informišu o svojim dugovima, da li su možda "preskočili" da plate neki račun, neki zagubili... Slanje opomena omogućava građanima da svoj dug reprogramiraju i sklope ugovor za otplatu duga na rate - izjavio je stručni saradnik "Higijene" Uroš Todorović.

Pančevci imaju rok da plate svoje dugove do 20. novembra, a do šest rata se može isplatiti, naravno, samo veći dug, jer mesečna otplata ne može biti ispod hiljadu dinara. - Opomene se odnose na nezimirene redovne obaveze za odnošenje smeća i kamate od početka fakturisanja do 20. oktobra - naglasio je Todorović.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.