Pajtić za neposredne izbore u DS

Izvor: Mondo, 28.Maj.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić za neposredne izbore u DS

Lider DS Bojan Pajtić izjavio je danas da ta partija ne može biti zadovoljna postignutim rezultatima na prethodnim izborima, ali da može biti zadovoljna činjenicom da je uspela da osujeti one koji su želeli da je unište.

Foto: Tanjug, Jaroslav Pap

Pajtić je na sednici Glavnog odbora pozvao članove da podrže predlog da sledeći unutarstranački izbori budu neposredni.

On je rekao da je cilj naprednjaka na prethodnim izborima bio da uvećaju broj poslanika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da DS uklone iz političkog života.

Prema njegovim rečima, Vucicć bi na taj način bio "diktator po volji Zapada", jer bi alternativa bio Šešelj i ekstremna desnica.

DS to neće dozvoliti, rekao je Pajtić.

Tražeći podršku za neposredne izbore Pajtić je rekao da DS na taj način pokazuje da je demokratskija i drugačija.

Pajtić je poručio da Vučiću da SNS nikad neće ličiti na DS jer se, tvrdi Pajtić, kod naprednjaka potpredsednici diktiraju , a kod DS kandiduju.

Najavljujući programske i organizacione reforme na jesen, kad će biti održana radna skupština, Pajtić je tvrdi da DS nije stranka iz 2012. godine i da je danas manje brojna jer su iz nje izlazili oportunisti.

Pajtić se ponovo osvrnuo na slučaj Savamale, rekavši da Vučić poredi s

hapšenje Miloševića i slučaj rušenja u Savamali.

Prvo je civilizacijski čin, a drugo realizacija privatnog interesa, rekao je Pajtić.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Počela sednica Glavnog odbora DS

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2016

Predsednik DS Bojan Pajtić stigao je danas oko 12.30 sati u zgradu opštine Stari grad u Beogradu, gde je za 12 sati najavljena sednica Glavnog odbora DS, a u toku je deo sednice koji je zatvoren za javnost Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić stigao je danas oko...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.