Pajtić: Da je Đinđić živ, Srbija bi bila bolja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Da je Đinđić živ, Srbija bi bila bolja

"Na današnji dan rođen je Zoran Đinđić. Da je živ, slavili bismo njegov 62. rođendan. Da je živ, Srbija bi danas bila mnogo bolja zemlja", kaže se u pisanoj izjavi predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića.

Pajtić je podsetio na reči Zorana Đinđića koje je izgovorio dvadeset dana "pre nego što su ga mučki ubili"

"Moramo da budemo svesni svog značaja i svojih problema. Ne sme da nam uđe voda u uši, kao što nam se često dešava. Ja se čudim kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čitam

svakoga dana otprilike koga podržavaju Amerikanci, koga podržava Evropa, koga podržava Rusija... Kakve to ima veze? Pitanje je koga podržavaju oni koji žive u našoj zemlji! Treba da imate dobre odnose sa svima koji su bitni za vas, ali ne da strance uključujete kao deo svoje unutrašnje politike. To je bolesno i mi imamo tu bolest.

Moramo sami kao građani i ljudi da taj stav zauzmemo, da poštujemo sebe, da poštujemo druge, ali da ne dopustimo da se toliko sa strane mešaju u naše odnose. Da mi to ne tražimo, ne bi oni to ni radili. Mi i dalje imamo kompleks niže vrednosti.

Ako će naš međunarodni ugled da se zasniva na tome da prećutkujemo naše nacionalne interese, onda nam taj ugled i ne treba mnogo.

Vreme je da svet vidi ko smo mi“, rekao je tada Đinđić.

A Pajtić dodaje:

"Tu je zaustavljen. Tu mi nastavljamo."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.