Pajtić: Biću pokrajinski premijer do 2016.

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2014, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Biću pokrajinski premijer do 2016.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže da će sigurno do 2016. godine biti premijer pokrajinske vlade.

"Do tada SNS sigurno neće uspeti da sruši vlast demokrata u Vojvodini", kaže Pajtić za RTS.

Lider demokrata naveo je da je DS "faktor stabilnosti" u pokrajinskom parlamentu i da je istorijska odgovornost DS da sruši vlast SNS-a na republičkom nivou.

"Vlast naprednjaka je loša, a mora da se formira vlast koja će biti ozbiljna i odgovorna", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kaže Pajtić.

Pajtić kaže da ne razume zašto je SVM i dalje u koaliciji sa SNS-om na republičkom nivou jer "praktično ništa od njihovog koalicionog sporazuma nije ispunjeno". Ipak, dodaje, to je pitanje za SVM i njegove birače.

Lider DS-a smatra da je logično i prirodno da Vlada Srbije sarađuje sa pokrajinskom vladom, ali da, nažalost, kod jednog dela članova vlade ne postoji volja i zainteresovanost za saradnju što je loše.

Prvi čovek demokrata ističe da dok Srbija bude ispunjavala obaveze iz Briselskog sporazuma - dobijaće pohvale iz EU i dodaje da njegova stranka podržava dijalog sa Prištinom. "Podržavamo proces razgovaranja i to je jedan od procesa za koji možemo reći da su pozitivni. U svim ostalim segementima Vlada Srbije je napravila veoma loše rezultate", navodi Pajtić.

Lider DS-a dodaje da u Srbiji ne postoji puna sloboda medija, niti poštovanje ljudskih prava, a pravosuđe ne radi više od tri meseca zbog štrajka advokata.

Upitan koliko je realno ujedinjavanje opozicije, Pajtić naglašava da će se koalicije formirati pred izbore i da će DS procenjivati koji i kakav nastup donosi najviše podrške. "Želimo da uhvatimo što širi korpus stranka koje mogu da donesu rezultat", dodaje Pajtić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.