PROTEST NA FILOZOFSKOM: Dekan prekinuo blokadu, a studenti neće da poslušaju

Izvor: Kurir, 22.Nov.2014, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST NA FILOZOFSKOM: Dekan prekinuo blokadu, a studenti neće da poslušaju

BEOGRAD - Miloš Arsenijević, dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu, poručio je juče da je šestonedeljna blokada fakulteta prekinuta, ali predstavnici studentskih organizacija Samoorganizovani studentski protest i Studentski parlament Univerziteta u Beogradu poručili su da nastavljaju štrajk.

- Fakultet je u potpunosti ispunio tri od četiri zahteva studenata, zbog čega je većina odlučila da se blokada prekine - rekao je Arsenijević na zboru ispred Rektorata, dodajući da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nastava početi u ponedeljak u 12 sati.

Studenti tvrde da ih niko nije pitao za mišljenje i da se protesti grubo opstruiraju.

- Dok je trajao zbor, pripadnici privatnog obezbeđenja pokušali su da zaključaju Filozofski fakultet kako bi onemogućili studentima da uđu i nastave blokadu. Uprava fakulteta na bahat način pokušava da prekine legitimne proteste studenta i na taj način urušava ugled institucije - poručili su studenti, koji su na kraju ponovo zauzeli fakultet.

(R. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.