PRESUDjENO Titovi naslednici ostali praznih saka

Izvor: medio.rs, 16.Jan.2016, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESUDjENO Titovi naslednici ostali praznih saka

Naslednici nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita neće dobiti ništa od imovine koju su tražili, odlučio je Prvi osnovni sud u Beogradu!

U dopunskom ostavinskom rešenju koje je potpisala sudija Ljubica Nenadić, sud je kao neosnovane odbacio sve zahteve naslednika.

U obrazloženju rešenja sud podseća da je ostavinski postupak za podelu Titove imovine pravosnažno okončan pred Četvrtim opštinskim sudom u Beogradu, još 1991. godine. U njemu je podeljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << oko 800 komada odeće, obuće i maršalovih ličnih stvari.

Nezadovoljna, njegova supruga Jovanka Broz je u martu 2002., podnela zahtev za donošejne dopunskog ostavinskog rešenja, pošto je u januaru Savezni vrhovni sud proglasio neustavnim Zakon o upravljanju stvarima u društvenoj svojini koje su vezane za život i rad Josipa Broza. Odlukom Ustavnog suda, prvobitno rešenje Četvrtog opštinskog suda izgubilo je pravnod ejstvo.

Sudija Nenadić dalje navodi da se imovina koju su naslednici tražili u dopunskom postupku, a koja je prestala da bude društvena svojina (umetnine, porcelan, nakit, pokloni, nameštaj, numizmatička i zbirka satiova, automobili...) ne može smatrati naknadno pronađenom zaostavštinom, pa samim tim nisu ni ispunjeni zakonski uslovi za donošenje dopunskog ostavinskog rešenja.

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Sud presudio: Brozovima ništa!

Izvor: OkRadio.rs, 16.Jan.2016

Naslednici bivšeg jugoslovenskog predsednika dobili dopunsko ostavinsko rešenje. Imovina nije naknadno pronađena, pa nije ni bilo uslova za novi postupak. Zastupnici rodbine najavljuju žalbe. Naslednici nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita neće dobiti ništa od imovine koju...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.