PRAVE SE LUDI: Više od 600 nije prijavilo imovinu iznad 35 miliona

Izvor: Kurir, 05.Sep.2013, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRAVE SE LUDI: Više od 600 nije prijavilo imovinu iznad 35 miliona

U nekim slučajevima vrednost neprijavljene imovine višestruko je veća od zakonskog limita od 35 miliona dinara

BEOGRAD - Poreska uprava saopštila je danas da je za sada utvrđeno da više od 600 ljudi nije ispunilo zakonsku obavezu i prijavilo imovinu vredniju od 35 miliona dinara.

U nekim slučajevima vrednost neprijavljene imovine višestruko je veća od zakonskog limita od 35 miliona dinara.

Kako je saopšteno, postupak unakrsne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << provere imovine počeo je samim činom prijema informativnih poreskih prijava građana koja poseduju imovinu vredniju od tog iznosa.

Okončano je unošenje i prva obrada pristiglih prijava u zakonom predviđenom roku.

Poreska uprava sada kontinuirano preduzima aktivnosti da identifikuje građane koji nisu ispunili zakonsku obavezu i podneli informativnu poresku prijavu za imovinu vredniju od 35 miliona dinara.

Poreska uprava će veoma brzo, ali ne i brzopleto, jer taj posao traži veoma veliki stepen preciznosti, početi unakrsnu proveru i procenu imovine, prvo za fizička lica koja nisu podnela informativnu poresku prijavu za imovinu vredniju od 35 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

Poreska uprava će sve te građane pozvati da u kratkom roku prijave imovinu, uslediće zatim provera i neminovna sankcija koja znači naplatu tri odsto vrednosti ukupne imovine koja nije prijavljena u zakonskom roku, plus pripadajući porez.

O svim rezultatima izvršenih poreskih kontrola metodom unakrsne procene, javnost će biti blagovremeno obveštena, navela je Poreska uprava.

http://www.youtube.com/watch?v=Q7L2IZN8odo

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

U Srbiji uskoro unakrsna provjera imovine bogataša

Izvor: Capital.ba, 05.Sep.2013

BEOGRAD, Poreska uprava u Srbiji identifikovala je više od 600 lica koja nisu prijavila imovinu iznad 35 miliona dinara /više od 300.000 evra/ i najavila unakrsnu provjeru onih koji svoju ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.