POTRESNA PRIČA Pilot srušenog aviona Džermanvingsa prešao je u tu kompaniju iz samo jednog razloga

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTRESNA PRIČA Pilot srušenog aviona "Džermanvingsa" prešao je u tu kompaniju iz samo jednog razloga

Patrik Sondhajmer, koji je stradao na kobnom letu aviokompanije "Džermanvings", prešao je u tu kompaniju iz jednog jedinog razloga - kako bi češće viđao svoju porodicu.

Čelnici kompanije, kao i Sondhajmerovi prijatelji, otkrili su da je pilot nedavno prešao da radi u "Džermanvings" prevashodno zbog toga što su mu kratke relacije više odgovarale, jer je želeo da provodi više vremena sa porodicom.

Prethodno je bio kapetan u matičnoj kompaniji "Džermanvingsa" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - "Lufthanzi", odakle je došao u maju prošle godine.

Prijatelji i porodica su skrhkani bolom zbog tragično nastradalog Patrika, kao i ostalih putnika.

- Imao je samo 34 godine, i sve što je želeo je da sledi svoj san i napreduje. Sada ga više nema - rekla je Patrikova baka Marijana Sondhajmer.

Sondhajmer je postao heroj nakon objavljivanja transkripta iz crne kutije, nakon što je otkriveno da je svim silama pokušavao da provali vrata kabine u kojoj se kopilot Andreas Lubic, koji se smatra odgovornim za nesreću, zaključao.

Sondhajmer je otišao do toaleta, što je kopilot iskoristio da se zaključa i podesi autopilot, usmerivši avion pravo u Alpe, usmrtivši tako 149 osoba.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.