POSLEDNJA VEST: Makedonci hoće da optuže Srbiju za genocid nad Albancima

Izvor: Telegraf.rs, 26.Feb.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLEDNJA VEST: Makedonci hoće da optuže Srbiju za genocid nad Albancima

Lider opozicione SDSM obavestio je Glavni odbor stranke o koalicionom sporazumu sa albanskom partijom DUI koji, između ostalog, predviđa da odluku kojom bi se Srbija teretila za navodni genocid nad Albancima u Makedoniji između dva svetska rata.

Reč je o periodu od 1912. do 1956. godine.

Kako je prenela skopska Republika onlajn, ova odluka nije blagonaklono prihvaćena u Glavnom odboru, a Zaev je obrazlažući je pokušao da spusti loptu rekavši da to nije opasno za Makedonce, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << jer krivica pada na teret Srba i Vlade Srbije, koja je u to vreme bila nadležna za bivšu Vardarsku Makedoniju.

Na kritike nekolicine članova Glavnog odbora Zaev je, kako se navodi, izneo argument da bi Albanaca, da nisu ubijeni, bilo više i da bi u Ustav ušli kao konstitutivni narod.

List piše da je Zaev praktično promenio istoriju Makedonije ustvrdivši da su Albanci oduvek bili prisutni u Makedoniji u velikom broju, ali da ih je sada manje jer su istrebljeni.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

POSLEDNJA VEST! Makedonija hoće da optuži Srbiju za GENOCID nad Albancima?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2017

Još jedan udar na Srbe!..Lider opozicione SDSM obavestio je Glavni odbor stranke o koalicionom sporazumu sa albanskom partijom DUI koji, između ostalog, predviđa da odluku kojom bi se Srbija teretila za navodni genocid nad Albancima u Makedoniji između dva svetska rata...Reč je o periodu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.