POLAKO SE POVLAČI SA VLASTI? Elizabeta II prenela deo dužnosti na svog UNUKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2017, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLAKO SE POVLAČI SA VLASTI? Elizabeta II prenela deo dužnosti na svog UNUKA

Kraljica Elizabeta Druga, koja je prošle godine napunila 90 godina, smanjila službene obaveze i uoči Božića objavila da više neće biti pokrovitelj brojnih humanitarnih organizacija

Britanski princ Vilijam napušta posao pilota helikoptera hitne medicinske službe kako bi mogao da se posveti službenim dužnostima koje će u punom radnom vremenu obavljati umesto svoje bake, kraljice Elizabete Druge.

To je u petak saopštio njegov kabinet. Navodi se da će se Vilijam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (35), drugi u redu za preuzimanje britanske krune iza svog oca princa Čarlsa, takođe sa porodicom preseliti u London iz njihovog sadašnjeg doma u Norfolku, na istoku Engleske.

Foto: Reuters

- U vojsci sam stekao iskustva koja će mi biti dragocena za celi život i pomoći mi u obavljanju kraljevskih dužnosti u budućim decenijama - rekao je Vilijam.

Navodi se da je Vilijam služio u britanskim oružanim snagama od 2006. do 2013, a od nedavno je radio kao pilot helikoptera za potragu i spasavanje. Njegov kabinet je saopštio da će princ na leto napustiti posao i sa suprugom Kejt i njihovo dvoje dece Džordžom (3) i Šarlot (1) preseliće se iz vile Anmer hol, koja se nalazi u sklopu kraljičinog poseda Sandringem u Norfolku, u palatu Kensington, njihovu službenu londonsku rezidenciju.

Foto: Profimedia

. Deo dužnosti već je prenela na princa Čarlsa i ostale članove kraljevske porodice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.