PLAĆENO BOLOVANJE ZBOG KUĆNOG LJUBIMCA I to je moguće ako radite na Novom Zelandu

Izvor: Blic, 17.Maj.2016, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLAĆENO BOLOVANJE ZBOG KUĆNOG LJUBIMCA I to je moguće ako radite na Novom Zelandu

Jedna banka na Novom Zelandu svojim radnicima omogućava odlazak na bolovanje, čak i od nekoliko nedelja, ukoliko im se kućni ljubimac razboli. Iz kompanije poručuju da su se na ovakav korak odlučili jer podstiču kod svojih zaposlenih lojalnost.

Ljubitelje životinja i vlasnike kućnih ljubimaca čeka plaćeno odsustvo koje im omogućava da se o svojim ljubimcima brinu kao o svojoj deci. Iako se predlog o odsustvu rešava od slučaja do slučaja, neki zaposleni su dobili odsustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čak od nekoliko nedelja kako bi se njihovi novi ljubimci adaptirali na sredinu.

- Svako može zahtevati fleksibilnost iz bilo kojih razloga, uključujući i staranje o životinjama, kaže Sonja Bel, portparol ove banke.

On navodi da je njihov cilj da zaposleni imaju dobre rezultate i budu produktivni, ali i da uspeju da balansiraju između svojih ličnih i privatnih i poslovnih obaveza.

Banka na Novom Zelandu zapošljava 9.000 ljudi, a "bolovanje“ ove vrste odobreno je za troje zaposlenih.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Banka odobrila zaposlenima bolovanje ako im se razboli ljubimac

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2016

Banka ANZ sa Novog Zelanda odnedavno je omogućila svojim zaposlenima da uzmu bolovanje ukoliko im je ljubimac bolestan...Neki zaposleni u ovoj banci su uzimali i po nekoliko nedjelja plaćenog odsustva zbog bolesti kućnog ljubimca...-Trebalo bi da svako može da ima ovakve beneficije na radnom mjestu....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.