Ovo obaveštenje na vratima osnovne škole u Sarajevu ŠOKIRALO je celu BiH!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2016, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo obaveštenje na vratima osnovne škole u Sarajevu ŠOKIRALO je celu BiH!

Obaveštenje o zabrani nošenja hladnog oružja na vrata Osnovne škole "Hrasno" u Sarajevu, uzburkala je javnost u BiH.

Direktor škole Sejdo Mirvić, međutim, kaže za Klix.ba da je to obaveštenje tek preventivna mera.

Prema rečima Mirvića, obaveštenje je na vrata škole postavljeno kao preventivna mera, s obzirom na to da se jedan od učenika u tajnosti poverio školskom pedagogu i kazao kako je jedan učenik na nastavu doneo neku vrstu hladnog oružja, ali o kome i >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << o čemu se radi, nastavno osoblje i uprava škole nije utvrdila.

On pretpostavlja kako su takve situacije moguće, ali upozorava učenike da nema potrebe da sa sobom nose skalpele ili šarfcigere koji su neophodni tokom izvođenja nastave na nekim predmetima, jer škola je osigurala sav potreban materijal.

"Nismo sigurni da li je podatak koji je pedagog dobila od tog učenika tačan ili je tek produkt mašte. Svesni smo i kako neki učenici sa sobom nose metalne predmete kako bi se odbranili od pasa lutalica na putu do škole, ali takvi predmeti se ne unose u zgradu", rekao je Mirvić.

Škola je pre nekoliko godina dobila i detektor za metal, koji je u funkciji, ali do sada nije bilo potrebe da se koristi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo obavestenje na vratima osnovne skole u Sarajevu SOKIRALO je celu BiH

Izvor: medio.rs, 01.Okt.2016

Direktor škole Sejdo Mirvić, kaže da je to obaveštenje tek preventivna mera

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.