Ovaj Crnogorac je prešao iz islama u pravoslavlje i sad se zove Stefan: Osuđivali su me, ali ja i dalje slavim krsnu slavu (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj Crnogorac je prešao iz islama u pravoslavlje i sad se zove Stefan: Osuđivali su me, ali ja i dalje slavim krsnu slavu (FOTO)

Mladi Ulcinjanin Stefan Todorović (27) je pre sedam godina odlučio da pređe iz islama u pravoslavlje. Njegova odluka naišla je na žestoke osude porodice i sunarodnika, zbog čega je odlučio da sa nama podeli životnu priču.

Stefan je pre nego što je prešao iz islama u pravoslavlje imao tipično muslimansko ime.

- Kod nas prelazak u drugu veru nije česta pojava, jer naš narod gleda na to kao na moralno pogrešan čin. Osude porodice i mojih sugrađana su brzo stigle, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << a niko se nije ni zapitao zašto sam to uradio - započinje Stefan ispovest za naš portal.

Ovaj mladić potiče iz mešovitog braka, a prema njegovim rečima, mama Aleksandra i otac Samir nikada nisu nametali svoju veru, kao ni običaje koji uz nju idu.

Facebook: Stefan Todorović

- Moja situacija je bila specifična. Ime i prezime me je vezalo za jednu, a srce za drugu veru. Potičem iz mešovitog braka, nikad mi nije bila nametnuta nijedna vera. Osećao sam se pravoslavcem još odmalena. Pre sedam godina sam skupio hrabrost i napravio sam prekretnicu u životu - dodao je Stefan.

Niko nije znao da namerava da promeni veru.

- Nisam hteo da bilo ko svojim stavom i mišljenjem utiče na moju odluku. Jednog jutra sam otvorio oči i jednostavno sam znao da je došao taj dan. Tog jutra sam doneo najveću odluku u svom životu - ističe Stefan.

Facebook: Stefan Todorović

Kako kaže, reakcije na njegovu odluku su bile različite, a mišljenja podeljenja.

- Moj otac i njegova rodbina nisu prihvatili moju odluku. Nisu hteli da čuju za mene, nisu ih zanimali razlozi zbog kojih sam to uradio. Bilo mi je teško živeti bez očeve podrške i ljubavi, ali nakon šest godina je sve došlo na svoje. Pronašli su dozu razumevanja i pustili me nazad u porodicu - rekao je on.

Preteće poruke su pristizale, ali Stefan ne želi da ih se priseća.

- Jedni su mi davali vetar u leđa, a drugi su mi zaboli nož u ista. Bio sam spreman na osude, uvrede i kritike. Nekako sam uspeo da se izborim s tim, ali bilo je teško. Preteće poruke su svakodnevno pristizale  - dodaje on.

Facebook: Stefan Todorović

Za njega je svaka vera lepa, ali sada su Badnje veče, Božić i Vaskrs praznici koje slavi, a ima i svoju krsnu slavu. 

- Još od malena sam svake godine na Badnje jutro išao u šumu da sečem badnjak, zajedno sa drugovima. Drago mi je što su mi dozvolili da im se pridružim i da učestvujem u tom svetom činu - istakao je Stefan.

Facebook: Stefan Todorović

(K.B - k.bezbradica@telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRNOGORAC ZBOG PRAVOSLAVLJA NAPUSTIO ISLAMA: Porodica ga se odrekla, ali slavi svoju slavu!

Izvor: Kurir, 23.Mar.2017

...Stefan je pre nego što je prešao iz islama u pravoslavlje imao tipično muslimansko ime.."Kod nas prelazak u drugu veru nije česta pojava, i naš narod gleda na to kao na moralno pogrešan čin Osuda porodice i mojih sugrađana brzo je stigla, a daa se niko nije ni zapitao zašto sam to uradio",...

Nastavak na Kurir...

POCRNOGORČAVANJE – Naupistio islam i prešao u pravoslavlje

Izvor: SandzakPress.net, 24.Mar.2017, 17:37

Mladi Ulcinjanin Stefan Todorović (27) je prije sedam godina odlučio da pređe iz islama u pravoslavlje. Njegova odluka naišla je na žestoke osude porodice i sunarodnika, zbog čega je odlučio da sa nama podeli životnu priču. Stefan je prije nego što je prešao iz islama u pravoslavlje imao tipično...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.