Ova biljka olakšava odvikavanje od pušenja i alkohola

Izvor: Kurir, 21.Apr.2015, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova biljka olakšava odvikavanje od pušenja i alkohola

Evo još nekoliko dobrih razloga da uvrstite ovu lekovitu namirnicu u svoju ishranu

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Stevija vodi poreklo iz Južne Amerike i koristi se kao prirodni zaslađivač. U poslednje vreme se može češće naći u prodavnicama zdrave hrane i odličan je način da uživate u slatkim ukusima bez dodatog belog šećera.

Ova biljka ima izuzetan uticaj na vaše zdravlje - snižava krvni pritisak, jača imunitet, reguliše varenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pomaže kod umora, upale grla i bolova u kostima...

Stanovnici Paragvaja koriste listove stevije već 1.500 godina kao tonik za želudacne tegobe, a kuvanu u vodi i kao koncentrat za poboljšanje opšteg zdravlja.

U spoljašnjoj primeni ekstrakta stevije zapaženo je da ima terapeutski učinak na mnoge bolesti kože poput akni, dermatitisa i ekcema. Ekstrakt stevije možete staviti i u kupku.

Ali, ono što je tek nedavno otkriveno, zahvaljujući kliničkim ispitivanjima koja su sprovedena u Americi, biljka stevija i svi njeni oblici smanjuju zavisnost o cigaretama i alkoholu.

Eto još jednog dobrog razloga da u ishranu ubacite baš steviju.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Odvar od lanenog semena pomaže kod mršavljenja

5 recepata za ručak ispod 400 kalorija

Zbog čega je kozje mleko toliko zdravo

Ipak ne goji: 5 razloga da jedete krompir

Pomešajte ova 3 sastojka i sprečite pojavu raka

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.