Otvoren prvi mejkers lab

Izvor: Kurir, 25.Nov.2014, 02:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren prvi mejkers lab

Mnogi mladi naraštaji sada će moći da dožive prva iskustva s različitim interesantnim naučnim projektima

BEOGRAD - Povodom četvrte godišnjice Centra za promociju nauke, sinoć je svoju premijeru imala prva otvorena laboratorija-radionica mejkers lab (Makers Lab) u Srbiji, koja je ponela naziv „Kliker“.

Manifestaciju je otvorio državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Aleksandar Belić i poručio da će mnogi mladi naraštaji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sada moći da dožive prva iskustva s različitim interesantnim naučnim projektima.

Direktorka Centra za promociju nauke Aleksandra Drecun rekla je sinoć da je mejkers lab mesto na kojem ideje mogu da budu pretočene u „nešto opipljivo“.

(A. S. B.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.