Otvoren novi terminal aerodroma “Franjo Tuđman” u Zagrebu (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Mar.2017, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi terminal aerodroma “Franjo Tuđman” u Zagrebu (VIDEO)

Novi terminal aerodroma "Franjo Tuđman" zvanično je otvoren sinoć u Zagrebu, a gradnja je počela pre više od tri godine.

Prvi let sa novog terminala planiran je za 28. mart. Tog dana, tačno u ponoć sve operacije i svi procesi prelaze sa starog na novi putnički terminal. Ujedno na taj dan, u 5:50 časova krenuće prvi avion Croatia Airlinesa po redovnom redu letenja iz Zagreba za Dubrovnik, prenosi Index.hr.

Gradnja novog terminala vrednog 331 miliona evra započela je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sredinom decembra 2013. godine. Novi terminal se proteže na 65 hiljada kvadratnih metara na četiri nivoa, s tim da će se prve dve koristiti za dolaske, a druge dve za odlaske.

Postavljeno je 30 šaltera za ček-in i napravljeno je osam aviomostova – dva za domaći i šest za međunarodni saobraćaj, sa mogućnošću daljeg proširenja na ukupno 16 aviomostova.

Nova zgrada u prvoj fazi moći će da primi 5 miliona putnika, a kada se broj putnika poveća iznad toga broja, kapacitet će se povećati na 8 miliona putnika. Napravljen je parking sa 1.100 parking mesta.

Pogledajte video:



Pogledajte fotografije OVDE.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

A330 ponovo u Zagrebu: Er Srbija šalje svoj najveći avion prvog dana rada novog terminala Aerodroma „Dr. Franjo Tuđman“

Izvor: TangoSix.rs, 22.Mar.2017

Kako je danas saopštila Er Srbija, operativni početak rada novog terminala aerodroma „Dr. Franjo Tuđman“ biće obeležen i promotivnim dolaskom najvećeg aviona srpske avio-kompanije – Erbasom 330:. – Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, obavljaće saobraćaj na liniji Beograd-Zagreb...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.