Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2015, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren ljetni omladinski kamp u Tovladiću

KOTOR VAROŠ - U naselju Tovladić kod Kotor Varoša otvoren je 11. Omladinski kamp Crvenog krsta Kotor Varoš, koji je okupio 25 kampera iz Prnjavora, Banjaluke i Kotor Varoša.

U prisustvu kampera i brojnih gostiju ovu manifestaciju sinoć je svečano otvorio predsjednik Opštinskog odbora Crvenog krsta Kotor Varoš Vojislav Glavaš.

On je istakao da će znanja stečena u ovom kampu pomoći mladima da još bolje rade u svojim sredinama, naročito u školskoj organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Crvenog krsta, dajući svoj doprinos na ukupnom jačanju zajednice.

Cilj ovogodišnjeg kampa je da polaznici steknu nove i usavrše već stečene kompetencije kojima će doprinijeti individualnom usavršavanju i radu svojih organizacija, a i funkcionisanju lokalne zajednice.

U narednih sedam dana mladi će sticati znanja putem niza kurseva poput pružanja prve pomoći, realistički prikaz povreda i oboljenja, upoznavanje sa vrijednostima pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i animacija.

Upravnik kampa Bojan Kerezović rekao je Srni da će, osim navedenih kurseva, biti organizovane i kreativne radionice i popodnevna predavanja, koja će biti izuzetno korisna za sve učesnike.

"U saradnji sa članovima planinarske sekcije `LJuta greda` tokom jednodnevnog izleta na brdo Lipovac učesnici kampa će obilježiti stazu i steći znanja vezana za orijentaciju u prirodi i zaštitu životne sredine", dodao je Kerezović.

Ovaj kamp je nastao kao stalna težnja opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš da obezbijedi prostor na kojem će mladi članovi Crvenog krsta moći sticati nova znanja i vještine, učiti se humanosti i solidarnosti.

Od prvog kampa organizovanog u avgustu 2004. godine, kada su u Tovladiću boravili mladi iz Italije, Francuske, Španije, Norveške, Makedonije i BiH, pa sve do ovogodišnjeg izdanja kampa, kroz ovaj prostor je prošlo više od hiljadu učesnika.

Realizaciju kampa su podržali opštinska uprava i lokalni donatori, a najveći dio sredstava su obezbijedili članovi Kluba mladih Crvenog krsta Kotor Varoš.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.