Osujećen plan napada na hemijsko postrojenje u Rusiji

Izvor: Blic, 15.Okt.2013, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osujećen plan napada na hemijsko postrojenje u Rusiji

- Ruske vlasti saopštile su danas da su uhapsile dva muškarca sa Severnog Kavkaza zbog sumnje da su planirali napad na skladište hemijskog oružja.

Istražioci veruju da su osumnjičeni planirali da naprave bombu i napadnu skladište Maradjukovo u regionu Kirov, oko 1.000 kilometara sjeveroistočno od Moskve, saopštila je federalna Istražna komisija.

Pronađeni su delovi za bombu, kao i "literatura sa ekstremističkim sadržajem" u napuštenoj kući u oblasti gdje su živeli osumnjičeni stari 19 i 21 godinu.

U saopštenju Istražne komisije navodi se da su osumnjičeni sa Sjevernog Kavkaza, na jugu Rusije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vehabije planirale napad u Rusiji

Izvor: RTS, 15.Okt.2013

Policija u ruskom regionu Kirov uhapsila dvojicu muškaraca sa Severnog Kavkaza zbog sumnje da su planirali bombaški napad na skladište hemijskog oružja. Uhapšeni pripadaju vehabijskom pokretu...Ruske vlasti saopštile su da su uhapsile dvojicu muškaraca sa Severnog Kavkaza zbog sumnje da su planirali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.