Oštra borba protiv nasilja u školama

Izvor: Kurir, 31.Okt.2014, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštra borba protiv nasilja u školama

NOVI SAD - Članovi Saveta za javni red i mir i bezbednost usvojili su Izveštaj o radu Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Novog Sada za period januar-jun školske 2013/2014. godine i uputili ga Skupštini grada na razmatranje.

Predsednik Saveta za javni red i mir i bezbednost Aleksandar Ðurđev naveo je da su predložene i mere prevencije, među kojima su ključne pojačavanje video-nadzora u školama i u školskim dvorištima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kao i bolja ulična rasveta oko škola i unutar dvorišta škola, potom angažovanje takozvanih školskih policajaca, te iznalaženje načina bolje kontrole prilikom izlaska učenika, a kako bi se sprečilo da treća lica ulaze u školska dvorišta. Policijskoj upravi u Novom Sadu podnet je zahtev za angažovanje 30 školskih policajaca. Usvojen je i Predlog odluke o izmenama Odluke o Programu korišćenja sredstava za zaštitu od požara, kojim se obuhvata dodatna nabavka vatrogasne opreme. Na predlog Aleksandra Ðurđeva dnevnice s jučerašnje sednice Savet će se ustupiti Centru za socijalni rad Novog Sada.

(K.M.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.