Osoblje povučeno zbog obaveštajnih dejstava

Izvor: Mondo, 23.Avg.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Osoblje povučeno zbog 'obaveštajnih dejstava'"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su "obaveštajna dejstva" konkretan razlog povlačenja osoblja srpske ambasade u Skoplju u zemlju.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Brnabić je takođe istakla da joj je makedonski premijer Zoran Zaevna samitu Berlinske inicijative u Trstu rekao da će se njegova zemlja uzdržati od glasanja za prijem Kosova u Unesko.

"U ovom trenutku meni je to najvažnije, da predsednici u regionu drže reč", istakla je srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << premijerka.

Ona je ukazala da je hrvatski premijer Andrej Plenković tako održao reč po pitanju "trgovinskog spora" sa zemljama regiona, onako kako je to izneo u razgovorima koje su imali.

Makedonija: Nismo prisluškivali Srbiju

Osoblje ambasade Srbije u Makedoniji povučeno je na hitne konsultacije u Beograd u nedelju, a kao jedan od razloga navodila se najava da će Skoplje glasati za Kosovo u Unesko.



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je za RTS rekao da će Makedonija, bez sumnje, ipak podržati  Kosovo u Unesko, a Zaev je danas Ani Brnabić rekao drugačiju informaciju.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Premijerka saopštila razlog povlačenja osoblja srpske ambasade u Skoplju

Izvor: BKTV News, 23.Avg.2017

"Obaveštajna dejstva" su konkretan razlog povlačenja osoblja srpske ambasade u Skoplju u zemlju, saopštila je danas premijerka Ana Brnabić...Ona je takođe istakla da joj je makedonski premijer Zoran Zaev na samitu Berlinske inicijative u Trstu rekao da će se njegova zemlja uzdržati od glasanja...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.