Oslobođen optužbi za pisanje grafita Smrt Pajtiću

Izvor: N1 televizija, 26.Maj.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen optužbi za pisanje grafita "Smrt Pajtiću"

Osnovni sud u Novom Sadu doneo je danas oslobađajuću presudu Goranu Ikraševu, prvobitno osumnjičenom da je autor grafita "Smrt Pajtiću".

Kako je za N1 rekao Nikola Šijan, advokat Gorana Ikraševa, njegov klijent je oslobođen usled nedostatka dokaza, a Tužilaštvo je već najavilo žalbu na ovu prvostepenu presudu.

"Iako je moj klijent uhapšen i držan u pritvoru zbog sumnje da je on pisao sporni grafit, Tužilaštvo je u toku postupka promenilo kvalifikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i teretilo ga za nasilničko ponašanje, a ne za ugrožavanje sigurnosti. Njemu su sudili zbog sumnje da je on samo nabavio šablon na kom je pisalo 'Smrt Pajtiću' i omogućio NN licu da grafit ispiše, ali se ispostavilo da ni za to nije bilo dokaza", rekao je Šijan.

Podsetimo, Ikrašev je prošle godine uhapšen zbog sumnje da je pisao preteće grafite, a ministar policije Nebojša Stefanović zbog toga je sazvao vanrednu konferenciju za štampu, u kojoj je osumnjičenog označio kao člana Demokratske stranke. Stefanović je tom prilikom za RTS izjavio da postoje neposredni dokazi o njegovoj krivici.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMA DOKAZA Oslobođen osumnjičeni za pisanje grafita ’’Smrt Pajtiću’’

Izvor: Blic, 26.Maj.2016

Osnovni sud u Novom Sadu doneo je oslobađajuću presudu Goranu Ikraševu koji je bio osumnjičen da je ispisivao grafite"Smrt Pajtiću" po Novom Sadu...Prema rečima njegovog advokata Nikole Šajina, Ikrašev je oslobođen optužbi usled nedostatka dokaza, a tužilaštvo je već najavilo žalbu na tu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.