Osam rudara poginulo u eksploziji u Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam rudara poginulo u eksploziji u Rusiji

JEKATERINBURG - Osam rudara je danas poginulo, a jedan nestao u eksploziji u jednom rudniku na području Urala u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo za hitne slučajeve.

"Osam je poginulo, a sudbina jednog je još nepoznata. Nastavlja se potraga", piše u saopštenju.

"Svi radovi u rudniku Jestjuninskaja su zaustavljeni. Celokupno osoblje je evakuisano", rekao je Aleksej Agurejev, potpredsednik kompanije Evraz, koja je vlasnik rudnika.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ministarstva za vanredne situacije Aleksandar Sorokaletovski rekao je da je u rudniku u trenutku eksplozije bilo 123 rudara.

"Preliminarne informacije pokazuju da je uzrok eksplozije kršenje pravila u vezi sa transportom eksploziva", rekao je on agenciji Rojters.

Evraz, čije deonice poseduju i ruski milijarderi Roman Abramovič i Aleksandar Abramov, najveći je proizvođač čelika u Rusiji.

Skoro 150 ljudi poginulo je 2007. godine u dve odvojene eksplozije metana u sibirskim rudnicima uglja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osam rudara poginulo na području Urala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Dec.2009

Osam rudara je danas poginulo, a jedan nestao u eksploziji u jednom rudniku na području Urala u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo za hitne slučajeve. Rudnik pripada preduzeću Visokogorski, filijali Evraza, prvog proizvodjača čelika u Rusiji, čiji je jedan od vlasnika milijarder Roman Abramovič.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Osam rudara poginulo u eksploziji u rudniku

Izvor: Blic, 23.Dec.2009

Osam rudara je danas poginulo, a jedan nestao u eksploziji u jednom rudniku na području Urala u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo za hitne slučajeve..."Osam je poginulo, a sudbina jednog je još nepoznata. Nastavlja se potraga", piše u saopštenju. Rudnik pripada preduzeću Visokogorski, filijali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.