Izvor: N1 televizija, 03.Mar.2017, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija i još jedna tačka neslaganja

Drugi dan zaredom, burno u Skupštini Srbije. Očito da zahteve opozicije ne konstatuju ni predsednica Skupštine Maja Gojković, ni premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: N1

"Ono što je najvažnije je da nas konstatuju građani Srbije. I naši sledeći koraci će biti da nastavimo borbu protiv jedne vlasti koja misli da iznova može da pokrade izbore. Prosto neće moći", kaže Boško Obradović, predsednik pokreta Dveri.

Ali kako? U tome nisu saglasni. Budući >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << predsednički kandidat Saša Janković apelovao je na vlast da odblokira rad parlamenta tokom kampanje da ne bi, kako je rekao, opozicija morala da poziva narod da im pomogne.

"Pa znate šta, ja mislim da političari treba da pomognu narodu, a ne da zovu narod u pomoć onog trenutka kad imaju problem s prikupljanjem potpisa ili kad im se ne dopada to što Vučić ne misli da im preda vlast", rekao je na to Čedomir Jovanović, predsednik LDP.

"Ukoliko bi došlo do raspuštanja skupštine ili do nečeg sličnog, onda ja razumem potrebu da se demokratija brani i na ulici, ali dok god stvari funkcionišu i dok su u zakonskim okvirima, naročito ljudi koji se pozivaju na legalizam bi morali znati da je pozivanje naroda veoma opasna stvar", rekao je Nenad Čanak, predsednik LSV.

Za vladajuću stranku očigledno je da opozicija, kako kažu, po nalozima iz inostranstva i pojedinih domaćih tajkuna, želi da destabilizuje Srbiju i ponovi peti oktobar, rumunski, ukrajinski ili sada već i makedonski scenario.

"Potpuno je jasno da i Boško Obradović i Vuk Jeremić i Saša Janković pripremaju nerede i haos u Srbiji, u slučaju da u aprilu narod odluči da niko od njih ne bude predsednik Republike Srbije", naveo je Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe  SNS.

Toga se boji i predsednica Skupštine. Ne bi je, kaže, čudilo da spaljivanjem parlamenta pripadnici DOS-a, kako ih naziva, još jednom pokažu koliko poštuju državne institucije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Opozicioni lideri razjedinjeni još oko jednog

Izvor: N1 televizija, 03.Mar.2017

Drugi dan zaredom, burno u Skupštini Srbije. Očito da zahteve opozicije ne konstatuju ni predsednica Skupštine Maja Gojković, ni premijer Aleksandar Vučić. Neslaganja među opozicionim liderima došla su i u vezi s još jednom temom...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.