Oporavak kartkod daha, USD opet na nizbrdici

Izvor: Press, 09.Avg.2017, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oporavak kartkod daha, USD opet na nizbrdici

Dolar je ponovo oslabio uprkos povoljnim podacima o novim radnim mestima u SAD od prošle nedelje.
Foto:B92.net
Pad je podgrejan sumnjom u to da će Federalne rezerve još jednom povećati kamatne stope u 2017. godini.
Dolar je pao na 15-mesečni minimum u odnosu na korpu glavnih valuta prošle nedelje, nakon slabijih ekonomskih podataka koji su investitore učvrstili u stavu da će Fed, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je već dva puta podigao kamate u 2017. godini, naredno povećanje ostaviti za sledeću godinu.

Međutim, snažni podaci o tržištu rada od petka uzdrmali su ovaj stav, što je uticalo na to da dolar tog dana zabeleži najbolji rezultat u ovoj godini do sada. Od tada je međutim, zelena novčanica skliznula naniže za oko pola procenta i udaljena je za manje od jedan odsto od prošlonedeljnog minimuma.

Podaci o američkim proizvođačkim cenama za juli, koji treba da budu objavljeni u četvrtak, kao i pokazatelj indeksa potrošačkih cena koji se očekuje u petak, verovatno će biti u fokusu investitora i pružiti im uvid u to u kolikoj meri se jače tržište rada preliva na inflaciju.

Evro je ojačao za 0,2 procenta na 1,1815 dolara. Evro je dotakao novi 10-mesečni maksimum od 90,695 penija u odnosu na britansku funtu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.