Olujno nevreme, paraćeno gradom u Kuršumliji

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olujno nevreme, paraćeno gradom u Kuršumliji

Olujno nevreme praćeno gradom za 40 minuta večeras je nanelo ogromnu štetu u kuršumlijskom selu Sagonjevo.

Meštani procenjuju da je uništeno oko 80 odsto useva.

- Nevreme je trajalo oko 40 minuta, a grad je napadao u visini od 14 centimetara. Uništio je useve, malinu, kupinu, voćanjake. Štetu procenjujemo na oko 80 odsto - kazao je meštanin Saginjeva Dragan Mladenović.

U tom selu postoji protivgradna stanica, međutim ona nema rakete, a nema ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odobrenje za delovanje.

- Ja sam zajedno sa stanicama na lokalnim brdima, mogao da sprečim ovu katastrofu, ali radarski centar iz Kruševca nije nam dopremio protivgradne rakete, niti dao odobrenje za delovanje - rekao je Mladenović koji je i strelac u protivgradnoj stanici u selu.

U kasnim podnevnim statima, na područuju Kuršumlije padala je jaka kiša, usled koje je nivo reke Toplice porastao i još uvek raste. Krizni štab opštine Kuršumlija je u pripravnosti, kao i sve službe ovdašnjih komunalnih preduzeća, zbog eventualno novog poplavnog talasa.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NIJE BILO RAKETA: Olujno nevreme, praćeno gradom u Kuršumliji

Izvor: Kurir, 24.Apr.2014

U selu Sagonjevo grad je napadao u visini od 14 santimetara. Uništio je useve, malinu, kupinu, voćanjake..BEOGRAD - Olujno nevreme praćeno gradom za 40 minuta večeras je nanelo ogromnu štetu u kuršumlijskom selu Sagonjevo. Meštani procenjuju da je uništeno oko 80 odsto useva..."Nevreme je trajalo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.