Olakšanje za građane Kuršumlije

Izvor: RTS, 28.Apr.2011, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olakšanje za građane Kuršumlije

Pas koji je izujedao građane Kuršumlije nije zaražen besnilom, pokazuju preliminarni rezultati analiza. Konačni rezultati biće poznati po podne.

Preliminarni rezultati analiza psa lutalice, koji je izujedao građane Kuršumlije pokazuju da pas nije zaražen besnilom, izjavio je profesor dr Dušan Lalošević iz Pasterovog zavoda u Novom Sadu.

Lalošević je rekao da će konačni rezultati biti poznati u toku popodneva, posle konzilijuma.

Jedan od građana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kuršumlije koga je ujeo pas, Bratislav Đorđević, kaže da mu je laknulo posle saznanja da pas nije zaražen besnilom.

U opštini Kuršumlija godinama su suočeni sa problemom pasa lutalica i u više navrata bezuspešno su se obraćali nadležnima za pomoć.

Zamenik predsednika Opštine Dejan Milošević kaže da je stanje sada alarmantno, jer se pojavilo mnogo pasa lutalica, zbog čega je potrebno hitno napraviti azil.

"Pošto je opštinski budžet mali, mi to nećemo moći sami da uradimo, tražićemo pomoć od raznih ministarstava i donatora", kaže Milošević.

Pas lutalica je pre dva dana u centru Kuršumlije za samo deset minuta izujedao sedmoro ljudi.

Iako se sumnjalo da je pas bio zaražen besnilom, niko od građana Kuršumlije koji su bili napadnuti nije primio vakcinu protiv besnila, jer je u nadležnim ustanovama nije bilo dovoljno.

Građanima je obrađena rana, primili su antitetanusnu zaštitu i stavljeni su pod epidemiološki nadzor, a pas je uspavan.

Opština Kuršumlija nema azil, niti organizovanu službu koja se bavi hvatanjem pasa lutalica, a za naknadu štete građanima u vansudskom poravnanju do sada je zbog ujeda pasa iz opštinske kase isplaćeno nekoliko milona dinara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pas iz Kuršumlije nije bio besan

Izvor: B92, 28.Apr.2011

Beograd -- Analize psa koji je izujedao sedam stanovnika Kuršumlije pokazuju da on nije bio zaražen besnilom. To znači da ni pacijenti ne treba da prime vakcinu...Telo psa koji je izujedao sedam ljudi stiglo je u Institut Paster jutros nešto pre devet časova, nakon čega su urađene analize...Direktor...

Nastavak na B92...

Pas koji je izujedao građane nije zaražen besnilom

Izvor: Večernje novosti, 28.Apr.2011

Direktor Pasterovog zavoda Dušan Lalošević kazao je da su pacijenti bili više nego što je trebalo uznemireni i da nije neophodno da primaju vakcinu već da im se rana samo dezinfikuje

Nastavak na Večernje novosti...

Pas koji je izujedao građane nije besan

Izvor: Radio 021, 28.Apr.2011

Pas lutalica koji je izujedao sedmoro gradjana Kuršumlije nije zaražen besnilom, pokazale su analize, izjavio je danas direktor Pasterovog zavoda u Novom Sadu Dušan Lalošević.

Nastavak na Radio 021...

Pas koji je izujedao građane nije zaražen besnilom

Izvor: medio.rs, 29.Apr.2011, 01:51

Analize psa lutalice koji je u utorak izujedao sedmoro građana u centru Kuršumlije pokazale su da on nije zaražen besnilom, izjavio je danas direktor Pasterovog zavoda u Novom Sadu Dušan Lalošević.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.