Oko ponoći padao grad u Beogradu

Izvor: B92, 31.Jan.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko ponoći padao grad u Beogradu

Nešto pre ponoći u Beogradu je padao grad. Snažan olujni vetar pravi velike probleme, naročito u centralnim i zapadnim delovima Srbije.

Za sada su zabeležene štete u opštinama Nova Varoš i Svilajnac. Nekoliko sela na istočnoj padini Kopaonika ostala su bez struje.

Jak olujni vetar u Novoj Varoši odneo je deo limenog krova na zgradi Tehničke škole i izazvao oštećenja na krovu opštine.

Zbog jakog olujnog vetra brzine preko 90 kilometara na čas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko sela na istočnoj padini Kopaonika kao i selo Kriva Reka ostala su bez struje.

Oluja koja je besnela tokom dana srušila je stubove sa dalekovodima i oštetila krovove na više kuća, javlja RTS.

U opštini Brus formirane su komisije koje će sutra obići ugrožena područja.

Put Brus Brzeće Kopaonik je prohodan, ali se saobraćaj obavlja usporeno zbog snežne mećave. Na pojedinim deonicama kolovoz je sužen zbog nanosa.

Vetar brzine 86 kilometara na čas duva i na vrhu Kopaonika. U skijaškom centru danas je zbog otežanih uslova radilo pet od 24 žičare.

Olujni vetar praćen jakom kišom lomio je drveće i s kuća nosio crepove u Kraljevu i okolini.

Nevreme je zahvatilo deo Kraljeva ispod planine Stolovi. Ovaj talas je zahvatio Matarušku Banju, Žicu, Trešnjar i Gornju Ribnicu, Konarevo, i bilo je polomljenih grana, crepova, a jedan stub dalekovoda u Žiči je pao i zakačio grane na drveću koje su se zapalile.

Jak olujni vetar je u Ljuboviji odneo polovinu limenog krova sa zgrade Opštine.

Jak vetar naneo je manje materijalne štete i u valjevskom kraju. U samom gradu oštećena je krovna konstrukcija na Vatrogasnom domu i svetlarnik u valjevskoj bolnici.

Na seoskom području oštećeni su pomoćni objekti, a vetar je ponegde oborio drveće.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEVREME U BEOGRADU Provala oblaka, grad se sručio na Vračar

Izvor: Blic, 31.Jan.2015

Olujno nevreme zahvatilo je sinoć i Beograd - na Vračaru je stanovnike ove beogradske opštine iznenadila žestoka provala oblaka koja je sa sobom donela i grad...Jak grad sručio se na Vračar nešto pre ponoći, a udari su bili toliko snažni da su padavine aktivirale sigurnosne alarme na automobilima...I...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.