Oko 100 požara u južnom delu Australije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2013, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 100 požara u južnom delu Australije

SIDNEJ -

U južnom, najnaseljenijem delu Australije, registrovano je danas oko 100 požara, saopštile su lokalne vlasti i dodale da je to jedan od najopasnijih dana zbog visoke temperature i vetra.

Novi južni Vels, gde se nalazi Sidnej, stavio je u pripravnosti nekoliko hiljada vatrogasaca.

"Registrovano je oko 100 požara, među kojima su 20 van kontrole", izjavio je predstavnik vatrogasne službe Šejn Ficimons.

Temperatura na tom području je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 40 stepeni, a meteorolozi očekuju da će biti do 45. U Sidneju je 43 stepena.

Vlasti su naložile da je strogo zabranjeno ložiti vatru u baštama ili bilo gde drugde, dok su nacionalni parkovi zatvoreni.

Nema izveštaja o žrtvama.

Na Tasmaniji vlasti još tragaju za oko 100 nestalih meštana posle požara, koji je izbio prošle nedelje u gradu Danali, istočno od glavnog grada Hobart.

U tom požaru 90 kuća je uništeno, a spasilačke ekipe navode da nisu našli nikoga ispod ruševina.

Požar na Tasmaniji je uništio oko 20.000 hektara obradive zemlje i šuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pakao u Australiji, stotine požara

Izvor: B92, 08.Jan.2013

Sidnej -- Više od 130 požara izbilo je u Novom Južnom Velsu, a jak vetar i rekordno visoke temperature doprinose brzom širenju vatrene stihije u Australiji...U najnaseljenijoj australijskoj saveznoj državi Novom Južnom Velsu, vatra gori na više od 130 lokacija, od kojih 40 vatrogasci još nisu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.