Ogledalo kao zamena za selfie

Izvor: B92, 13.Apr.2014, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogledalo kao zamena za selfie

Selfie ogledalo izgleda kao toaletni ormarić i verovatno je veoma skupa investicija za snimanje selfie fotografija, međutim autori kažu da se njihov eksperiment može već kupiti.

Veoma popularni selfie, ili autoportret snimljen mobilnim telefonom je sjajan alat za one koji svoje fotografije vole da dele po društvenim mrežama.

Međutim, takve slike imaju i nedostatke, u snimanju sjajnih fotografija ograničiće vas dužina vaše ruke, ali i niža rezolucija prednje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kamere. S.E.L.F.I.E. (The Self Enhancing Live Feed Image Engine) taj problem nema, a radi se o ogledalu koje će automatski snimiti vašu fotografiju i objaviti je na Twitteru, prenosi Mashable.

Osmislili su ga u digitalnoj agenciji iStrategyLabs, a ceo uređaj sastoji se od Mac mini računara skrivenog iza dvosmernog ogledala, web kamere te LED u uglovima. Na računalu je softver koji će prepoznati vaše lice i aktivirati kameru, a LED će simulirati odbrojavanje do okidanja i blic.

Nakon što vas je snimilo, softver može da postavi i vaš logo a potom sliku podeliti na društvenim mrežama. Autori navode da se radi o eksperimentu, ali da se već može naručiti.

Cela sprava izgleda kao toaletni ormarić i kao takav bi odlično legao u kupatilima, koje i jesu prirodno mesto nastanka većine selfija.

SELFIE Mirror from iStrategyLabs on Vimeo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ogledalo kao zamena za selfie

Izvor: B92, 13.Apr.2014

Selfie ogledalo izgleda kao toaletni ormarić i verovatno je veoma skupa investicija za snimanje selfie fotografija, međutim autori kažu da se njihov eksperiment može već kupiti...Veoma popularni selfie, ili autoportret snimljen mobilnim telefonom je sjajan alat za one koji svoje fotografije vole...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.