Odluka suda nije poraz Srbije

Izvor: Beta, 23.Jul.2010, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka suda nije poraz Srbije

PRAG, 23. jula 2010. (Beta) - Češka diplomatija pozdravila je odluku Medjunarodnog suda pravde u Hagu da deklaracija o nezavisnosti Kosova nije pogazila medjunarodno pravo, a češki mediji ocenili su da ta odluka ne mora da bude poraz Srbije, već prilika da otvori novo poglavlje istorije.

Hospodaržske novini podsetile su da je Srbija od vremena Miloševićevog nacionalizma prevalila dobar deo puta ka pragmatičnom stavu, kao i da je Srbe još pre dve godine, u vreme proglašenja nezavisnosti, Kosovo interesovalo manje nego ekonomska situacija njihovih porodica.

"Od juče srpski političari imaju alibi: radili smo što smo mogli. Odluku haškog suda nikako ne treba interpretirati kao poraz Beograda, već kao šansu da zatvori jedno poglavlje istorije i počne novo s više optimizma", ocenio je u današnjem komentaru taj češki list.

Današnje Lidove novini ocenile su da su sudije u Hagu imale izbor izmedju dva loša rešenja u sporu oko prava naroda na samoopredeljenje protiv celovite države.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odluka suda nije poraz Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 23.Jul.2010

PRAG, 23. jula 2010. (Beta) - Češka diplomatija pozdravila je odluku Međunarodnog suda pravde u Hagu da deklaracija o nezavisnosti Kosova nije pogazila međunarodno pravo, a češki mediji ocenili su da ta odluka ne mora da bude poraz Srbije, već prilika da otvori novo poglavlje istorije. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Nezavisnost Kosova: Najveći spoljnopolitički poraz Srbije u posljednjih 200 godina?

Izvor: Cafe.ba, 23.Jul.2010

U Srbiji je odluka Međunarodnog suda pravde o nezavisnosti Kosova dočekana kao veliki poraz. Komentatori navode da ona pokazuje neodgovornost u vođenju srbijanske spoljne politike.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.